Om

Nyfika är en fristående samtalspodd som drivs av en grupp vänner på svenska i Finland. 

Nyfika försöker fylla ett tomrum i debatten på svenska i Finland och arbetar för att människor som har olika åsikter ska kunna mötas och samtala på ett respektfullt sätt. Rätten att tänka, tro på och uttrycka sig är – eller åtminstone borde vara – en grundrättighet för varje finländare, men samtalsklimatet håller på att försämras. Med podden vill vi bidra till att försöka få ett mer positivt samtalsklimat. Inget är tabu, men alla samtal förs på ett respektfullt sätt där strävan är att förstå den andras tankar och ståndpunkter och samtidigt få uttrycka sina egna.

Nya avsnitt släpps varannan onsdag.

Nyfika sponsoreras av:

Frukt Coffee Roasters, Åbo
Svenska Österbottens Kulturfond
Svenska Kulturfonden

Teamet bakom Nyfika är:

Jacob Hjortman — mannen med visionen och den som samtalar med gästerna. Dessutom bearbetar han ljudet och klipper det som behöver klippas innan avsnitten läggs ut. 

Maria Åsvik — ansvarar för sociala medier, fotograferar, hjälper med praktiska saker kring inspelningarna och drar team-mötena. Maria sitter också med på inspelningarna och leder samtalen i Eftersnack.

Mattias Björkholm — har gjort musiken till podden. Han är också tech-support och hjälper Jacob med ljudet när han inte hinner med. Dessutom bidrar han i alla situationer med lugn och stabilitet. Och torra skämt.